Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Obalované pokrmy

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Obalované pokrmy - postup přípravy

Obalované řízky nebo zeleninu v trojobalu určitě znáte. Jedna miska s moukou, druhá miska s vajíčkem, třetí miska se strouhankou a k tomu ještě talíř na neobalené maso a talíř na to obalené. Tolik špinavého nádobí z jediné přípravy oběda jen tak něčím jiným nenaděláte! A k tomu ještě vidličky a nakonec i ruce opatlané bambulkami slepené strouhanky a vajíčka! Co kdybychom vám ale řekli, že to tak být vůbec nemusí? Líbilo by se vám to? Objevili jsme geniální způsob, jak všechnu tuhle práci udělat, aniž bychom zašpinili jediný talíř navíc. A teď se s vámi o tu vychytávku podělíme.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Pokrmů v trojobalu existuje neskutečně velké množství. A není divu, je to totiž až podivuhodně chutné. Ať už jde o klasické řízky, houbové řízky, nebo smažený květák, rybí filé či smažený sýr, ve všech případech zbude v kuchyni tolik čurbesu, až to hezké není. Mnoho žen už ale tuto metodu dávno nepoužívá. Existuje totiž jednodušší a mnohem pohodlnější způsob, jak trojobalu dosáhnout.




Ze tří jenom dva

Abyste zvládli obalit řízky, stačí vám ve skutečnosti jen dvě nádoby. Jedna klasicky se strouhankou a druhá s vaječným těstíčkem. Není to vlastně nic jiného, než smíchání dvou do jednoho. Tedy do rozšlehaných vajíček vmícháte také mouku tak, abyste získali těstíčko. Ještě ho můžete navíc vylepšit tím, že do vajíčka s moukou přidáte trochu mléka, případně piva. To dodá řízkům na pikantnější chuti a navíc to těstíčko poněkud zředí, pokud jste mouky přidali více, než je třeba.

Pak už stačí jen obalit řízek ve vaječném těstíčku, poté ve strouhance a pak rovnou přendat na pánev. Tímto způsobem ale stále zůstávají dva zašpiněné talíře. Můžeme to udělat i bez nich.

Stačí dva mikrotenové sáčky

Igelitové sáčky jsou poměrně chytrým vynálezem moderní civilizace. Pokud máme navíc ty se silnější stěnou, lze je beze strachu používat i opakovaně, což je navíc přátelské k životnímu prostředí.

Igelitové sáčky jsou dostatečně pevné na to, aby hravě zvládly kuchyňské obalovací práce. Proto rozšlehané vajíčko můžete připravit i v igelitovém sáčku a do druhého nasypat strouhanku. Jediné, co pak musíte udělat, je vhodit kousek masa či obalované zeleniny do nejdříve do sáčku s vajíčkem, zakroutit ho a důkladně protřepat. Pak sáček otevřete, vidličkou opatrně přemístěte maso do druhého pytlíku se strouhankou. Opět zakruťte a zaklepejte. Povrch řízku se krásně obalí ve strouhance. Pak už ho můžete vidličkou rovnou vyhodit na horkou pánev a usmažit.

Tímto způsobem můžete obalovat i menší kousky hub a zeleniny. Nevhodný je tento způsob jen na velké kusy masa nebo sýra. Pokud je ale rozdělíte na menší, bude postup bez potíží fungovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů