Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Párečky v těstíčku

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Párečky v těstíčku - postup přípravy

Párky v rohlíku jsou oblíbenou pochutinou hlavně u malých dětí. Znáte ale párečky nebo klobásky v listovém těstě? Jestli ne, dnes vám ukážeme recept, díky kterému si tuhle mňamku můžete udělat sami doma. Potěšíte nejen své děti, ale možná i další přátele, kteří budou z dobroty nadšeni. Navíc si je můžete ochutit podle vlastní chuti, fantazii se meze nekladou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Na pomoučené desce si roztáhněte listové těsto tak, aby vám dalo na počet nožiček párků. Podle potřeby těsto potřete hořčicí nebo kečupem. Z těsta odřízněte 1-2 cm široké plátky. Párky si nakrájejte na polovinu. Pásky z těsta spirálovitě naviňte na párky s mírným překrytím a mírně je rozkrojte.




Plech si vyložte pečicím papírem, vršek párku v těstíčku potřete rozšlehaným vejcem. Můžete posypat sezamovými semínky nebo strouhaným sýrem. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a párečky pečte do červena. Čas záleží na daném typu trouby.

Kromě listového těsta můžete na obalení klobás nebo párků použít také vejce, strouhaný sýr a mouku. Je to téměř jako klasický trojobal. Stačí ze surovin vytvořit řidší těsto, kterým párky obalíte. Takto je poté dejte na pánev, do které si nalijte olej. Osmažte je dozlatova z obou stran.

Kromě semínek můžete na posypání použít například kmín nebo mletou sladkou papriku. Nebojte se vyzkoušet i koření, které běžně v kuchyni nepoužíváte. Navíc tento pokrm můžete konzumovat teplý i studený jako svačinku někde venku, kde není možnost si jídlo koupit.

K párkům si můžete vytvořit u různé druhy dipů. I tady se nebojte experimentovat, vyrobte třeba sýrový nebo česnekový dip. Udělejte na party 4-5 různých druhů a uvidíte, že zabodujete.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů