Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené vepřové maso na česneku

Pečené vepřové maso na česneku - postup přípravy

Nevíte co k obědu a chcete nějakou rychlovku? Pečené maso na česneku je skvělá volba rychlého obědu a jeho příprava je snadná. Hořčicová marináda dodá masu tu správnou šťavnatost a rozpečený sýr se skvěle hodí k celému receptu. 

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na marinádu:

Na dochucení:

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Vepřové maso si rozkrojte na plátky. Jednotlivé plátky osolte a opepřete dle chuti a potřete olejem, aby maso bylo šťavnaté. Okořeněné plátky vepřového prudce osmažte z každé strany. 




Tu správnou chuť masu dodá marináda, kterou si uděláte tak, že v misce smícháte rajčatový protlak, zakysanou smetanu, hořčici a majonézu, přidejte ještě prolisovaný česnek a vše pěkně zamíchejte. Hotovou marinádu nalijte na vepřové plátky a směs do nich vmasírujte. 

Tyto marinované plátky dejte na plech vystlaným pečícím papírem. Ten vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte 30 minut, v závislosti na tloušťce plátků masa. Zhruba 10 minut před koncem pečení na vepřové plátky nasypte strouhaný sýr a nechte zapéct tak, aby se sýr důkladně roztekl. 

Pečené vepřové plátky se sýrem můžete podávat s bramborami, třeba vařenými nebo pečenými. Jako zdravější variantu můžete zkusit jako přílohu grilovanou zeleninu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů