Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotová roláda se strouhanými jablky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Piškotová roláda se strouhanými jablky - postup přípravy

Máte doma několik pěkně zralých jablek a nevíte co s nimi? Zkuste je například upotřebit při přípravě jemné piškotové rolády. Tento dezert vás svou chutí natolik uchvátí, že jej budete péct své milované rodině pravidelně.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si oloupete jablka a následně je nahrubo nastrouháte do hlubší mísy. Ovoce pak ochuťte moučkovým cukrem a zakápněte citronovou šťávou, aby neztmavlo. Dále se pusťte do přípravy těsta.




Do jiné velké mísy vložte vejce a vyšlehejte je s krupicovým cukrem do pěny. Také vsypte vanilkový cukr, kypřící prášek, polohrubou mouku a vypracujte hladké polotekuté těsto pomocí mixéru.

Kompletace dezertu, jeho pečení a tvoření rolády

Nyní si k ruce vezměte plech a vystelte jej pečícím papírem. Na dno rozprostřete cukrem ochucená jablka a na ně nalijte rovnoměrně hotové těsto. Vše dejte péct do trouby na dvacet minut při teplotě 180 °C.

Po upečení obraťte korpus vzhůru nohama, aby byla jablka na vrchu a zarolujte jej do rolády. Tu umístěte na tác a posypte moučkovým cukrem.

Servírování rolády se strouhanými jablky

Až roláda po upečení zchladne, nakrájejte ji na stejně široká kolečka a podávejte například s kopečkem zakysané smetany ochucené moučkovým cukrem, nebo se šlehačkou. Hodit se bude i měkký plnotučný tvaroh s vanilkovým cukrem.

Pro ještě aromatičtější pochutnání přidejte k jablkám před pečením skořicový cukr nebo mletou skořici. Dezert bude dokonalým doplňkem k šálku kávy, kakaa či čaje. Přejeme dobré chutnání.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů