Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné dvoubarevné rohlíky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 130 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Plněné dvoubarevné rohlíky - postup přípravy

Už jste někdy jedli dvoubarevné a ještě k tomu plněné rohlíky? Jsme si celkem jistí, že ještě ne. A přitom si je můžete docela snadno připravit v pohodlí vlastní kuchyně. Musíte si jen předem projít všechny suroviny na tento originální recept, aby vám něco nechybělo.

Ingredience pro:
8 porcí

Těsto

Náplň

Sirup

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V misce prosejte mouku a dobře promíchejte s droždím. Pokud použijete čerstvé droždí (25 g), zřeďte ho s trochou teplé vody. Vodu povařte s cukrem a solí. Vařte, dokud se cukr a sůl nerozpustí, poté vypněte oheň a přidejte citronovou kůru a olej. Nechte kapalinu vychladnout. V misce s moukou udělejte důlek a nalijte do něj tekutinu. Hněťte ručně a poté dejte na pracovní plochu potřenou olejem. Těsto rozdělte na dvě stejné části.




Na část přidejte kakaový prášek rozpuštěný ve 3 lžících vody. Plochu posypte moukou a hněťte, dokud nebude kakao rovnoměrně rozloženo. Poté nechte těsto 90 minut kynout. Každý kus rozdělte na další 4 kusy a vytvarujte 4 kuličky hnědého a 4 kuličky bílého těsta. Rozválejte všechny kuličky a dejte světlé a tmavé na sebe. Rozkrájejte na 8 trojúhelníků a do každého dejte džem.

Rohlíky srolujte z vnějšku dovnitř, trochu je ohněte a položte na podnos vyložený papírem na pečení, přičemž mezi nimi zůstane malá vzdálenost. Vložte plech do trouby a pečte na 180 stupňů po dobu asi 25 minut, nebo dokud nahoře lehce nezhnědnou. Na sirup uvařte vodu s cukrem, přidejte esenci a nechte vychladnout. Po upečení nechte rohlíky 5 minut chladnout a poté polijte studeným sirupem a můžete je posypat kokosem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů