Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné housky

Plněné housky - postup přípravy

Už vás nudí klasické snídaně a svačiny typu chleba s máslem a salámem? Pak zkuste svůj jídelníček ozvláštnit něčím opravdu skvostným. Mezi následujícími recepty na zapečené sendviče si vybere skutečně každý. I děti budou z těchto pochoutek nadšené!

Ingredience pro:
1 porce

Šunkové sendviče se sázeným vejcem

Lahodné italské sendviče

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Šunkové sendviče se sázeným vejcem




Nejprve si připravte náplň do pečiva. V míse si smíchejte na malé kostičky pokrájenou šunku s kyselými okurkami, poté zakápněte majonézou, trochou plnotučné hořčice a zasypte i čerstvými bylinkami dle preferencí. Nyní si rozřízněte housky nebo bulky na půlku a vnitřky vydlabejte. Poté každý kus pečiva vymažte změklým máslem a naneste na něj směs šunky a okurky. Na vrch pak rozklepněte vajíčko a dejte zapékat do trouby cca na 10 minut při 170 °C. Podávejte třeba s kečupem. Dobrou chuť.

Lahodné italské sendviče

V první fázi si rozřízněte bulky či housky (tak, aby spodní část byla širší) a vydlabejte vnitřky. Ty vymažte trochou změklého másla. Nyní si na plátky pokrájejte uzenou klobásu, mozzarellu a očištěnou sladkou papriku. Tyto suroviny střídavě vrstvěte do každého kusu vydlabaného pečiva. Poslední vrstvou by měla být mozzarella. Nakonec přiklopte vše vrchní částí bulky a dejte péct do předehřáté trouby (na cca 170 °C) po dobu pěti až deseti minut. Podávejte například s kečupem a majonézou. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů