Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné sněhové pusinky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Plněné sněhové pusinky - postup přípravy

Dnes vám nabídneme něco naprosto mimořádného. Naprosto neobyčejný dezert, který se mezi všemi ostatními bude vyjímat. Představte si elegantní sněhové pusinky, které jsou ale plněné smetanovým krémem a čerstvým ovocem. To přesně je tento nebeský dezert, který je něco úplně jiného, než všechny obvyklé domácí buchty, dorty a koláče. Plněné pusinky jsou vzdušné, jemné a lehké, jako by byly stvořeny z jarních obláčků a andělských pírek. Připravte si tuhle neuvěřitelnou pochoutku vlastníma rukama u sebe doma. Zaručujeme vám, že vy i vaši strávníci budete navýsost spokojeni.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si připravte bílkový sníh. V hluboké míse střední rychlostí šlehejte elektrickým šlehačem bílky zhruba 10 až 15 minut. Poté, aniž byste přerušovali šlehání, přidejte k bílkům špetku soli a šlehejte další 2 minuty. Pak opět za stálého šlehání postupně přisypávejte 1 sklenici cukru a nepřetržitě šlehejte, dokud nezískáte homogenní pěnu, která po vytažení metliček vytváří tuhé špičky. Zásadní je nepřestávat šlehat.




Dejte si předehřát troubu na 150 stupňů Celsia a plech na pečení vyložte vysoce kvalitním pečicím papírem, případně silikonovou podložkou. Do připraveného plechu vyklopte bílkový sníh, špachtlí jeho povrch jemně vyrovnejte a dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 20 až 30 minut, dokud povrch sněhu lehce nezhnědne. Pěna by měla být na povrchu křupavá a uvnitř měkká.

Upečený sníh vytáhněte z trouby, zakryjte jej kusem pečicího papíru, opatrně s jeho pomocí sníh vyklopte na pracovní desku a nechte zcela vychladnout.

Mezitím si připravte náplň. bobulové ovoce oslazené trochou cukru vysypte do rendlíku a postavte na kamna. Přiveďte k varu a vařte, dokud se ovoce nerozvaří a nezhoustne a nakonec přidejte lžíci škrobu. Zamíchejte a vařte další 2 až 3 minuty. Pak zastavte oheň a nechte vychladnout.

V samostatné misce vyšlehejte smetanu s práškovým cukrem do pevné pěny a velkoryse jí namažte celý povrch bílkového korpusu. Na šlehačku pak natřete ovocnou náplň a co nejpečlivěji s pomocí pečicího papíru srolujte do rolády. Během rolování se povrch upečeného sněhu trochu rozláme a rozpraská, to ale není problém a nelze se tomu vyhnout.

Roládu zabalte do přilnavé fólie a vložte nejméně na 2 až 3 hodiny do lednice vychladit. Pak ji můžete rozkrájet a servírovat ozdobenou čerstvým ovocem nebo strouhanou čokoládou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů