Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na hrníčkový borůvkový koláč

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Recept na hrníčkový borůvkový koláč - postup přípravy

Recept na hrníčkový borůvkový koláč má hned dvě velké výhody. Tou první je to, že nemusíte nic složitě vážit a odměřovat, jelikož vám stačí mít po ruce jakýkoliv hrnek. Druhou výhodou je chuť koláče, který se velmi rychle stane vaším populárním jídlem.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první budete potřebovat vajíčka, která začnete šlehat společně s oběma cukry. Můžete šlehat ručně, nebo lze použít také mixér. Když vám vznikne požadovaná hmota, tak můžete přidávat další ingredience. Těsto je třeba důkladně šlehat jak proto, aby bylo dokonale hladké, tak i proto, aby bylo dokonale nadýchané.




Recept na hrníčkový borůvkový koláč je zajímavý tím, že se používá těsto tekuté. Když jste s ním spokojeni, můžete ho nalít na plech s pečicím papírem, který zamezí připalování. Těsto by se mělo rozlít až do krajů a mělo by být na všech místech stejně vysoké.

Když je těsto na plechu, můžete vzít omyté, ale osušené borůvky a rovnoměrně jimi těsto posypat. Nejlepší jsou čerstvé, ale pokud nemáte, lze využít i ty mražené. Jenom pozor, aby neobsahovaly moc vody. V takovém případě je nechte rozmrazit tak, aby z nich voda vytekla.

Ta je velmi jednoduchá. Základem jsou dané tři ingredience, které jenom smícháte dohromady a potom je začnete drobit na těsto, tedy i na vrstvu borůvek. I tady se snažte o celkovou rovnoměrnost.

Recept na hrníčkový borůvkový koláč se chýlí ke konci. Vše máte připraveno a tak stačí vložit plech do rozpálené trouby na 150 stupňů. Při této teplotě stačí upéct dozlatova, kolem 20–30 minut, podle výšky samotného těsta. Před koncem je vhodné jeho stav důkladně a pravidelně kontrolovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů