Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na úžasné plněné cukety

Recept na úžasné plněné cukety - postup přípravy

Cukety jsou skvělou sezónní zeleninou, která se hodí jak k obědu, tak na lehkou večeři. Použít ji taktéž můžete jako přílohu i jako samostatný hlavní chod. Dnes pro vás tedy máme recept na lahodné plněné cukety, který je nesmírně jednoduchý, rychlý a výsledek opravdu stojí za to. Vyzkoušejte tuto pochoutku a užijte si skvělé jídlo.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve ze všeho si připravíme cukety. Ty rozkrojíme napůl a pomocí lžičky vydlabeme jejich vnitřní část tak, aby nám zůstala asi centimetr a půl hrubá stěna. Poté je pomocí kuchyňského štětečku pomažeme olejem, osolíme a opepříme. Jednotlivé poloviny poté slupkou dole uložíme na plech vyložený pečícím papírem, který dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme přibližně 5 minut, aby nám cukety hezky změkly.




Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou opečeme na rozehřátém oleji. Když cibulka chytá nazlátlou barvu, přidáme k ní mleté maso. To poté podle chuti osolíme a opepříme a přidáme také koření na mleté maso. Mícháme, dokud se maso hezky nerozdělí na malé části a poté přidáme nadrobno nakrájenou vnitřní část cukety. Celou směs opět pořádně promícháme a poté přidáme protlačený česnek a trochu čisté vody, pokud se nám zdá směs příliš hustá.

Nakonec pouze ochutíme, pokud je potřeba, a tuto část máme hotovou. Mezitím nám cuketa už jistě změkla, takže ji vytáhneme z trouby a naplníme masovou směsí. Nakonec pouze nastrouháme pořádnou vrstvu sýru a ten rovněž přidáme na naplněné cukety. Opět je uložené na plechu vložíme do trouby, kde pečeme zhruba dalších 15 minut podle potřeby.

Na závěr cukety pouze dozdobíme čerstvou bylinku a můžeme podávat. Jelikož je toto jídlo lehké a obsahuje jak zeleninu, tak i maso, není zapotřebí žádných příloh.

Náš tip: Do náplně na cukety klidně můžete přidat také trochu vařené rýže, kterou pořádně vmíchejte do masové směsi. Získáte tak ještě sytější pokrm.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů