Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rybí filé v tortille se sýrem a smetanou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rybí filé v tortille se sýrem a smetanou - postup přípravy

Rybí maso nezachutná každému. Je ale velmi zdravé a obsahuje řadu důležitých látek, které v jiných potravinách budete hledat jen stěží. Existuje ale několik receptů na rybí maso, které jej zaobalí do tolika jemných a lákavých chutí, že i odpůrci rybích pochoutek si vyžádají druhou porci. Třeba zapečené rybí filé se sýrem a smetanou je křupavé zvenčí a šťavnaté zevnitř tak a zaujme i toho nejnáročnějšího strávníka. I když světoví šéfkuchaři by přísahali na to, že ryba se sýrem dohromady nepatří, ta chuť je tak neodolatelná, že vám to vůbec nebude vadit.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve dejte marinovat cibuli. Oloupejte ji, opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli vložte do mísy a osolte špetkou soli. Přidejte 2 polévkové lžíce jablečného octa a 0,5 sklenice vroucí vody. Zamíchejte a nechejte stát zhruba 15 až 20 minut.




Po uplynutí doby cibuli slijte a polovinu jí vložte do misky mixéru. Přidejte hořčici, rozklepněte jedno vajíčko a přidejte tři lžíce olivového oleje a petrželku. Všechny suroviny společně rozmixujte do homogenní kořenité omáčky.

Omáčku nalijte do malé misky a přidejte 2 polévkové lžíce smetany, kterou do omáčky důkladně zapracujte. Rybí filety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Rozkrájejte na porce požadované velikosti a vložte je do omáčky.

Rajčata umyjte, odstraňte stopku a nakrájejte je na tenké plátky. Tortilly nakrájejte na obdélníkové kusy a do jejich středu umístěte 2 – 3 plátky rajčat, na ně kousek ryby s trochou omáčky a navrch dozdobte cibulí. Takto připravené ryby složte do tortillového balíčku.

Pekáč vymažte olejem a vyskládejte dovnitř tortillové rybí balíčky. Rozklepněte zbylé vajíčko do misky, přidejte špetku soli a dvě lžíce smetany. Smíchejte metličkou a přidejte nahrubo strouhaný sýr. Směs znovu promíchejte a rozprostřete ji na povrch rybích balíčků.

Dejte si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia a vložte zabalené rybky péct zhruba na půl hodiny zakryté alobalem. Pak alobal sundejte a dejte ještě 10 minut dopéct, aby sýr krásně zčervenal.

Po vytažení z trouby nechte pochoutku lehce zchladnout a podávejte s čerstvou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů