Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá buchta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlá buchta - postup přípravy

Máte chuť na něco sladkého, ale nic doma nemáte? Připravte si rychlou domácí buchtu podle našeho receptu. Hnětením těsta strávíte jen 5 minut a jeho pečením pouhých 15 minut. Tomuto dezertu se říká „4 lžíce“ a není to náhoda. Vyrobíte ho totiž jen ze čtyř jednoduchých a základních surovin. Explozi chutí očekávat nemůžete, koneckonců je to jen klasická buchta. Ale pokud máte rádi piškotové těsto a toužíte po něčem sladkém, jde o ideální volbu.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejdříve si vezměte větší misku a rozbijte do ní vejce. Rozšlehejte je do nadýchané pěny a přidejte cukr.




Poté přidejte mouku a znovu zašlehejte. Mixér používat nemusíte, bude vám bohatě stačit obyčejná metlička. Poté do těsta přidejte prášek do pečiva. Vše promíchejte do hladka. V tuto chvíli máte těsto hotové a můžete dle chuti přidat vanilin nebo skořici.

Vezměte formu na pečení a vymastěte ji olejem. Nalijte do ní těsto a dejte do trouby na 15 minut při teplotě 175 stupňů. A máte hotovo!

Nyní ho stačí jen vyklopit, dle potřeby zaprášit moučkovým cukrem a podávat své rodině a hostům. Jde o jednoduchou a rychlou buchtu, ale zaručeně potěší, když zrovna budete mít chuť na něco sladkého. Navíc na její výrobu nepotřebujete nic speciálního.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů