Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá houbová pomazánka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Rychlá houbová pomazánka - postup přípravy

Pomazánky a lahůdkové saláty jsou výživnou alternativou teplých večeří, které vás rychle zasytí, potřebujete-li se navečeřet, nebo si připravit svačinu do školy či do práce. Tato houbová pomazánka je nevšedním zpestřením běžných možností studených večeří a rozhodně si ji oblíbíte nejen pro její jednoduchost, ale také pro její chuť a možnost kombinace s dalšími pochutinami či variací surovin.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Sceďte šťávu z hub a důkladně je omyjte.
  2. Nakrájejte houby na menší kousky nebo plátky, přadně je rozmačkejte do jemné kaše.
  3. Vložte připravené houby do misky, přidejte bylinky a prolisovaný nebo utřený česnek.
  4. Následně vmíchejte majonézu, jogurt a křen.
  5. Vše důkladně promíchejte, přikryjte a nechte alespoň hodinu chladit, aby se propojily chutě.
  6. Po hodině lze pomazánku podávat na bílém nebo celozrnném pečivu.

Kromě uvedených základních ingrediencí lze pomazánku dále vylepšit přidáním konzervované zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev apod.), nebo různými bylinkami či kořením. Chcete-li dosáhnout hutnější struktury, můžete přidat také nadrobno nakrájenou šunku. Jelikož se jedná o poměrně těžký recept, je vhodné k pečivu s pomazánkou podávat odlehčující přílohy, jako je lehký listový salát či čerstvá keříková zelenina (rajčata, paprika, okurek apod.), případně pochutiny – nakládané okurky, olivy atd. Kromě pomazánky lze pečivo dále dozdobit plátkem šunky či sýra, nebo kolečky suchého salámu. Pomazánku lze použít také jako méně klasickou variantu pro jednohubky nebo chlebíčky, nemusí však každému chutnat, proto je potřeba ji kombinovat s jinými možnostmi.




Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů