Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý a levný medovník

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlý a levný medovník - postup přípravy

Chtěli byste připravit své rodině domácí koláč, který si vychutnají dospělí i děti? Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat! Jeho velkou výhodou je, že je velice rychlý, levný a snadno ho připraví jakákoli hospodyňka, i když nemá velké zkušenosti s pečením.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V první řadě si připravte obdélníkový plech o rozměrech 25 x 35 cm (použít můžete i trochu větší). Poté začněte s těstem. Pomocí mixéru rozšlehejte vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr, dohladka. Přidejte zakysanou smetanu, ve které jste rozpustili prášek do pečiva a měkké máslo. Velmi dobře promíchejte mixérem. Postupně přidávejte prosetou mouku.




Nejprve promíchejte mixérem, poté těsto promněte rukama. Mělo by být hladké, homogenní, relativně měkké a lehce lepkavé. Nedávejte do něj příliš velké množství mouky. Následně rozdělte těsto na 4 stejné části.

Na pracovní ploše posypané moukou rozválejte každý kousek těsta do obdélníkového tvaru o tloušťce 3-4 mm. Pomocí válečku ho z pracovní desky přesuňte na plech vyložený papírem na pečení.

Pečte jej 10-12 minut v předehřáté troubě na 180-190 stupňů. Orientujte se podle své trouby. Upečené těsto nechte úplně vychladnout. Poté ostrým nožem trochu srovnejte hrany.

Připravte náplň. Vlašské ořechy nasekejte nožem a nakonec poskládejte koláč dohromady. Plát těsta namažte ovocným džemem a posypte nasekanými ořechy.

Postupujte stejně i s dalšími pláty těsta a vršek posypte dalšími ořechy.

Nechte koláč několik hodin odležet, nakrájejte a podávejte.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů