Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý a maximálně jednoduchý pokrm z vařené rýže a zelí, který si zamilujte

Rychlý a maximálně jednoduchý pokrm z vařené rýže a zelí, který si zamilujte - postup přípravy

Pokud chcete jednoduchý, nenáročný a rychlý recept navíc ze surovin, které jsou hravě dostupné, vyzkoušejte tento. Základem je zelí, vařená rýže a kuřecí maso, výsledek, v podobě opravdu chutného pokrmu připraveného za pár minut, vás ale překvapí. Pokud vás navíc nebaví dlouhé hodiny strávené v kuchyni, u tohoto pokrmu si skutečně odpočinete a ušetříte spoustu drahocenného času. Tak hurá do toho!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve ze všeho si připravte maso. To omyjte a podle potřeby nakrájejte tak, aby vám to vyhovovalo. Poté jednotlivé kousky osolte a opepřete a ve středně velké míse je smíchejte se sušenou paprikou, protlačeným česnekem a kořením na pečené kuře. Přidejte také olej a vše pořádně promněte v rukou tak, aby se co nejvíce koření pořádně vtlačilo do masa.




Do další středně velké mísy si na plátky nakájejte zelí, přidejte nastrouhanou mrkev a na měsíčky nakrájenou cibuli. Tyto zeleninové ingredience také ochuťte, a to solí, pepřem a špetkou sušené papriky. Pořádně promíchejte a nechte v míse odležet. Zelenina tak pustí šťávu, která se dokonale promíchá s přidaným kořením.

V dalším kroku smíchejte vodu a rajčatovou pastou a vzniknou směs nalijte do pečící mísy. Na tu poté uložte také umytou rýži, na kterou navrstvěte připravenou zeleninu. Na tu pak uložte také kousky masa vše přikryjte alobalem. Celou mísu vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů, kde podle potřeby pečte zhruba 45-60 minut tak, aby byla rýže měkká a maso krásně šťavnaté a propečené.

Poté odstraňte alobal a pečte zhruba dalších 10 minut, aby bylo maso navrchu krásně křupavé. Poté pouze vyjměte z trouby a nechte mírně vychládnout. Celý pokrm můžete ještě posypat čerstvou pažitkou nebo jinými bylinkami a podávat. Dokonale se k němu bude hodit také sklenka dobrého bílého vína. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů