Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

San Remo – skvělý předkrm

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

San Remo – skvělý předkrm - postup přípravy

San Remo je předkrm, který si každý okamžitě oblíbí. Pochoutka, které se skládá z mnoha dobrých surovin je lahodná, snadná na přípravu a můžete jí překvapit svoje přátele na své vlastní party. Hodí se také jako večeře – pokud ovšem něco zbude!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Mezi dva plátky šunky vložte plátek sýra, houby si předtím opečte s trochou soli, pepřem a zelenou petrželkou. Pečlivě rolky rolujte mírným přeložením obou stran, čímž zajistíte dobrý vzhled rolek a také se vám sýr nepohrne z rolky ven při smažení.




Rolky obalte v klasickém trojobalu a osmažte na pánvi na velkém množství horkého tuku nebo oleje. Podávat můžete s petrželkou, máslovými bramborami nebo rýží a použít můžete také kečup, majonézu nebo tatarskou omáčku.

S názvem San Remo najdete také jahodový dezert

Se stejným názvem si můžete vytvořit také báječný dezert s jahodami. Kromě nich potřebujete vaječné žloutky, několik lžic cukru, vanilkový cukr, koňak, smetanu ke šlehání, menší tabulku hořké čokolády, muškátový oříšek a mandlové štěpiny.

Jahody si nakrájejte na malé kousky, posypte je cukrem a nechte proslazovat asi 15 minut. Zbytek cukru společně se žloutky rozšlehejte, přidejte vanilkový cukr, muškátový oříšek a koňak a šlehejte do pěny. Smetanu také ušlehejte a vmíchejte do pěny. Jahody si rozdělte do čtyř sklenic, zalijte je krémem nebo můžete střídat vrstvy jahod a krému. Posypte je nastrouhanou čokoládou a mandlemi. Poté dejte do ledničky vychladit alespoň na 2 hodiny.

Jako San Remo existuje také vanilková omáčka, kterou můžete použít například jako omáčku k buchtám nebo ji vyzkoušet k upečenému masu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů