Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekaná s cuketou, uzenou paprikou a koriandrem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Sekaná s cuketou, uzenou paprikou a koriandrem - postup přípravy

Připravte pro svou rodinu skutečně sváteční oběd v podobě voňavé a šťavnaté sekané s cuketou, koriandrem a uzenou paprikou! Až pokrm vaši blízcí ochutnají, dozajista budou chtít přidat. Lahodná bude sekaná nejen s bramborovou kaší, ale třeba i s chlebem a hořčicí.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si oloupete cibuli, nakrájíte ji na kousky a rozmixujete najemno v sekáčku. Nebo ji můžete semlít v mlýnku na maso. Poté stejným způsobem zpracujte i očištěnou a na kousky pokrájenou cuketu. Obě ingredience následně smíchejte ve větší míse spolu s mletým masem dle preferencí. Na sekanou se hodí zejména kombinace vepřového a hovězího. Lze však použít i kuřecí, krůtí či dokonce rybí maso. Do masové směsi ještě přisypte sůl, mletý černý pepř, sladkou uzenou papriku, koriandr, vložte vejce a vytvořte homogenní polotuhou hmotu.




Nyní si k ruce vezměte zapékací misku nebo formu na srnčí hřbet, vymažte ji důkladně slunečnicovým olejem a navrstvěte do ní masovou směs. Povrch pak uhlaďte mokrýma rukama.

Tím vytvoříte sekanou. Pečte v troubě asi 20 minut při teplotě 240 °C. Následně ztlumte teplotu na 160 °C a dopékejte dalších 50 až 60 minut.

Až bude sekaná řádně propečená, vyjměte ji z trouby a nechte ve formě odpočinout asi čtvrt hodiny. Pak ji servírujte pokrájenou na plátky třeba s bramborovou kaší s máslem.

Hodit se bude k porci ovšem i opečený brambor, nebo čerstvé pečivo typu chléb, bageta, rohlík a houska. Jak obloha bude vynikající nakládaná zelenina (čalamáda, řepa, okurky, cibulky a podobně). Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů