Skořicové šneky s krémovou polevou - postup přípravy
Pokud milujete chuť a vůni skořice, pak rozhodně musíte vyzkoušet tento recept na kynuté plněné šneky s delikátní krémovou polevou. Chutnají mnohem lépe, než ty z obchodu a jejich příprava není vůbec složitá.
Na těsto
Na náplň
Na polevu
Do mísy prosejte hladkou mouku a vmíchejte do ní droždí. Do druhé mísy rozklepněte vejce a vmíchejte do nich cukr a sůl. Směs poté přelijte do mísy s moukou.
Směs promíchejte a postupně do ní přilévejte teplé mléko a rozpuštěné máslo. Těsto hněťte přibližně 10 minut, dokud není měkké a pružné.
Vypracované těsto vložte do hrnce, přiklopte ho poklicí a nechte ho kynout na teplém místě přibližně 1 hodinu. Poté ho přendejte na pomoučenou plochu.
Těsto roztáhněte do obdélníku, přeložte ho na 2krát a poté ho přeložte na polovinu. Vložte ho pod mísu a nechte ho ještě chvíli kynout.
V míse smíchejte cukr se skořicí. Vykynuté těsto rozválejte ho tenkého plátu a pomažte ho změklým máslem. Poté ho posypte skořicovým cukrem.
Těsto srolujte, na konci ho pomocí prstů spojte a nakrájejte ho na 12 dílů. Spodek každého kusu obalte v mouce a poté ho přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Rolky lehce zploštěte rukou a nechte je ještě 40 minut kynout. Poté je přendejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je 20–25 minut.
Smetanový sýr smíchejte se změklým máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Upečené šneky vyjměte z trouby a ještě teplé je potřete smetanovou polevou. Poté je můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней