Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skvělé krémové řezy s burákovým máslem

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Skvělé krémové řezy s burákovým máslem - postup přípravy

Dezertní řezy s krémy a piškoty různých příchutí jsou velmi oblíbenou součástí slavností či oslav a lze si je užívat ve velmi široké nabídce tvarů a provedení. Díky tomuto receptu si připravíte velmi chutné řezy se slazeným burákovým máslem v poměrně netradičním provedení, kterými poctíte jakoukoliv návštěvu.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krémy

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Připravíme si kakaovo-oříškový korpus, a to nejdříve vyšleháním vajec s cukrem do hustší pěny.
  2. Následně postupně přidáváme mouku prosátou s kakaem a práškem do pečiva.
  3. Poté přidáme mleté vlašské ořechy, vše důkladně promícháme do homogenní směsi a vylejeme na plech s pečicím papírem.
  4. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme přibližně 20-30 minut (dokud není piškot zcela propečený).
  5. Po upečení korpus vyklopíme, odstraníme pečící papír, a ještě za tepla natřeme tenkou vrstvou burákového másla a necháme vychladnout.
  6. Zatímco korpus chladne, připravíme si krémové vrstvy – uvaříme vanilkový pudink na optimální hustotu.
  7. Vyšlehejte máslo s cukrem a vmíchejte je za tepla do pudinku.
  8. Získanou hmotu rozdělte na polovinu a do jedné přimíchejte kakao (tak, aby vytvořilo homogenní krém).
  9. Vanilkovou vrstvu rozprostřeme na vychladlý korpus.
  10. Na krém rozložíme máslové sušenky a rozprostřeme kakaovou vrstvy.
  11. Vyšlehanou šlehačku následně rozprostřeme na kakaovou vrstvu a posypeme nastrouhanou čokoládou.
  12. Před podáváním je nutné nechat dezert vychladit.



Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů