Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané buchty se sýrovou náplní

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Slané buchty se sýrovou náplní - postup přípravy

Až vyzkoušíte domácí slané buchty plněné sýrem a petrželkou, zcela jistě přestanete kupovat ty v supermarketu. Pečivo se dokonale hodí nejen k večeři, ale také třeba ke snídani s uzeninou a různými pomazánkami.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte nejprve přípravou těsta. Do mísy vložte bílý jogurt a smíchejte ho s vodou, slunečnicovým olejem, vaječným bílkem, citronovou šťávou, solí, krupicovým cukrem, kypřícím práškem, rozpuštěným zchladlým máslem a prosátou hladkou moukou.




Ze všech surovin byste měli vypracovat vláčné homogenní těsto polotuhé konzistence. To přikryjte utěrkou v míse a nechte odpočinout v lednici asi deset minut.

Tvoření slaných buchet a jejich pečení

Nyní si těsto vyjměte z mísy na pomoučený vál a vyválejte z něj jakýsi válec. Ten rozdělte na několik stejně velkých kousků. Z každého z nich vytvořte placku, kterou plňte rozmělněným přírodním sýrem a nasekanou čerstvou petrželkou.

Těsto dobře utěsněte a jednotlivé kousky vyskládejte na plech s pečícím papírem. Dále povrch pomažte vyšlehaným vaječným žloutkem a posypejte dle libosti sezamovými semínky. Pečte slané buchty v troubě asi dvacet minut při teplotě 180 °C.

Servírování slaných buchet se sýrem

Upečené slané buchty vyjměte z trouby, nechte zcela zchladnout a poté podávejte buď samotné nebo třeba s oblíbeným salámem a plátkovým sýrem. Možné je pečivo rozkrojit a pomazat i taveným sýrem, máslem nebo jinou pomazánkou. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů