Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené cuketové kroužky plněné mletým masem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené cuketové kroužky plněné mletým masem - postup přípravy

Cukety a mleté maso jsou dvě suroviny, které jsou pro sebe navzájem jako stvořené. Ostatně zapečená cuketa s mletým masem je už legendární. I když je ale skvělá, občas by to chtělo změnu. Navíc v cuketové sezóně je hřích si je na talíři nevychutnat, ale jídelníček je třeba obměňovat. A proto vám dnes přinášíme recept na cuketové kroužky, které jsou plněné kuličkami z mletého masa, jsou smažené na pánvi a nakonec sypané strouhaným sýrem. Je to ideální chuťovka jak k běžnému obědu, tak i jako pohoštění na zahradní party.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cuketu dobře umyjte a nakrájejte ji na plátky o síle kolem jednoho centimetru. Středy cuketových plátků vykrájejte kulatým vykrajovátkem tak, abyste vytvořili cuketové kroužky.




Oba druhy mletého masa společně smíchejte ve velké míse. Jeden nebo dva plátky jemného toustového chleba namočte do mléka, vymačkejte a přidejte je k mletému masu. Cibuli oloupejte, nasekejte ji na jemné kostičky a přidejte ji do mísy s mletým masem. Nakonec k němu vyklepněte ještě jedno vajíčko, posolte a opepřete podle chuti a důkladně vše promíchejte.

Namočte si ruce a z mletého masa odebírejte kousky, které pečlivě zamačkejte do každého cuketového kroužku tak, aby jej celý vyplnily.

Nyní si připravte dvě misky či hluboké talíře. Do jednoho vyklepněte dvě vajíčka a vidličkou je rozšlehejte. Druhý naplňte strouhankou. Na kamnech si nechte rozehřát pánev s trochou oleje.

Každý cuketový kroužek ponořte nejprve do vajíčka, poté jej obalte ve strouhance a nakonec ho položte na rozehřátou pánev a smažte po obou stranách na mírném ohni dozlatova.

Dosmažené kroužky nechte okapat od přebytečného tuku na talíři vyloženém papírovými utěrkami a můžete podávat. Skvěle chutnají hned čerstvé (které ještě můžete posypat strouhaným sýrem), ale i později studené.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů