Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sněhobílý dort Raffaello

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Sněhobílý dort Raffaello - postup přípravy

Už jste někdy měli fantastické kokosové kuličky Raffaello? Pokud ano, sami moc dobře víte, jak podmanivá a fantastická je jejich chuť. Pokud byste se této chuti nedokázali nabažit, stejně jako my, určitě si rádi vytvoříte dort inspirovaný touto lahodnou dobrůtkou. Kromě toho, že je tento dort extrémně lahodný, je také velmi snadný a dokonce i nepečený. Velmi dobře jej využijete jako prostý dezert po nedělním obědě, ale také jako slavnostně ozdobený dort pro výjimečné příležitosti.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Připravte si náplň.




Do rendlíku nalijte čtvrt litru mléka a přidejte sto gramů cukru. Rendlík položte na kamna a zahřívejte až k varu. Pak přisypejte strouhaný kokos a chvíli za stálého míchání vařte. Pak zastavte oheň.

V menší misce rozpusťte želatinu ve vodě podle postupu uvedeného na obalu želatiny.

V oddělené misce utřete tvaroh do hladké konzistence, přidejte k němu kondenzované mléko a dobře promíchejte. Pak přilijte také směs svařeného mléka s kokosem a velmi dobře míchejte, aby se veškeré suroviny vzájemně dobře propojily.

V mixéru rozdrťte připravené kokosové oplatky nahrubo. Připravte si velký talíř nebo podnos, na který umístěte otevíratelný kroužek z dortové formy, nejlépe o průměru 22 centimetrů. Na dno vysypte rozdrcené oplatky a pomocí lžíce je lehce upěchujte.

Rozpuštěnou želatinu rozehřejte v mikrovlnné troubě a přidejte k ní 2 až 3 lžíce tvarohové směsi. Dobře promíchejte a tuto směs nalijte do mísy s tvarohovou náplní. Důkladně rozmíchejte a vlijte ji opatrně na oplatkový korpus v dortovém kroužku. Pomocí špachtle náplň rovnoměrně rozetřete a vyrovnejte její povrch.

Takto připravený dort vložte do lednice chladit nejlépe přes noc, nejméně však na 4 hodiny. Poté odstraňte dortový kroužek a celý povrch dortu zasypejte strouhaným kokosem. Můžete jej dozdobit ještě zrníčky granátového jablka a kuličkami raffaello nebo čímkoliv jiným podle vlastní fantazie.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů