Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sněhové pusinky toffifee s oříšky a karamelem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Sněhové pusinky toffifee s oříšky a karamelem - postup přípravy

Cukroví, které se vám dnes chystáme představit, je z takové zvláštní kategorie pečiva, které kombinuje domácí práci s komerčními sladkostmi pořízenými v obchodu. Samozřejmě víme, že máte rádi všechno domácí, nicméně karamely Toffifee jsou tak dobré, že v jejich případě musíme udělat výjimku. S jejich použitím dokážeme vytvořit úžasné a nenapodobitelné sladkosti, kterým se jen málokteré jiné vyrovnají. Odhoďte proto stranou předsudky a pojďte je vyzkoušet také.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Pusinky

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do misky nasypejte mouku, cukr, sůl a vanilkový cukr a dobře promíchejte. Přidejte vaječný žloutek, změklé máslo a lžíci vody a uhněťte hladké a pevné těsto. To pak zabalte do potravinářské fólie a vložte na půl hodiny do ledničky uležet.




Vychlazené těsto vyválejte na tenký plát a rozkrájejte jej na proužky, případně je vykrájejte do jakýchkoliv tvarů, které se vám líbí. Takto připravené sušenky pak rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Na každý plátek těsta pak položte jednu pralinku Toffifee tak, aby čokoládová strana ležela dole. Tak bude lépe držet.

Do misky nalijte tři vaječné bílky, přidejte k nim špetku soli a šlehačem je vyšlehejte do pevného a tuhého sněhu. Poté přidejte cukr a citronovou šťávu a lehce míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Dejte pozor, abyste při míchání bílkový sníh nerozbili.

Hotový sníh pak naplňte do zdobicího sáčku s hvězdicovitou tryskou a připravené sušenky s karamelovým bonbónem sněhem úplně zakryjte.

Připravené sušenky pak vložte do trouby předehřáté na teplotu 170 °C a pečte je ve spodní polovině trouby po dobu 15 až 20 minut. Po dopečení je vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Povrch sušenek pak můžete dozdobit stylovými cákanci rozpuštěné čokolády.

Dobrou chuť a veselé Vánoce!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů