Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špagety na různé způsoby

Špagety na různé způsoby - postup přípravy

Špagety jsou proslulým pokrmem nejen v Itálii. Lidé je milují po celém světě. Pokud je připravíte chutným způsobem, ocení je také vaše děti. Inspirujte se jednoduchými a rychlými recepty, díky kterým připravíte skvělý oběd nebo večeři.

Ingredience pro:
1 porce

Boloňské špagety

Špagety s kuřecími prsíčky

Špagety ala amatriciana

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Boloňské špagety




Nejprve si uvařte v mírně osolené vodě špagety, aby byly al dente (na skus). Pak je sceďte a dejte stranou. Dále si oloupejte cibuli, nakájejte ji najemno a orestujte na troše slunečnicového oleje dozlatova. Také přidejte mleté hovězí maso a opékejte ze všech stran. Po chvíli vsypte k surovinám i strouhaný čedar a dobře promíchejte. Počkejte, až se sýr zcela rozpustí. Následně oloupejte česnekové stroužky, prolisujte je a ochuťte jimi masovou směs. Na závěr ještě přidejte rajčatovou omáčku, několik lžic vody, osolte, opepřete dle chuti, přisypte dle preferencí bazalku, oregano a povařte asi deset minut na středním plamenu. Omáčku promíchejte se špagetami a podávejte teplé. Dobrou chuť.

Špagety s kuřecími prsíčky

Nejprve si kuřecí prsa uvařte do měkka v mírně osolené vodě. Pak je vyjměte, nechte okapat a pokrájejte na menší kousky. Maso opékejte spolu s jemně nakrájenou cibulí dozlatova na troše másla. Asi po třech minutách vlijte smetanu na vaření, ochuťte kořením, solí a omáčku duste dalších cca pět minut pod poklicí. Nyní si uvařte i špagety podle návodu, a nakonec je promíchejte se smetanovou omáčkou s kuřecím masem. Podávejte teplé. Přejeme dobré chutnání.

Špagety ala amatriciana

Uzená kuřecí prsa si pokrájejte na menší kousky a osmažte je po dobu čtyř minut na olivovém oleji. Pak přidejte jemně pokrájenou cibuli a promíchejte. Asi po dvou minutách vložte k masové směsi kousky loupaných rajčat, osolte, opepřete a vařte pět minut. Uvařené špagety al dente promíchejte nakonec se směsí a ihned podávejte. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů