Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté kuřecí karbanátky podle nového receptu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Šťavnaté kuřecí karbanátky podle nového receptu - postup přípravy

Připravujete standardně karbanátky z vepřového nebo hovězího mletého masa, ovšem vaše rodina se jich už jaksi přejedla? Pak vsaďte na ty jemnější kuřecí, které ocení zejména děti. Jsou velmi šťavnaté a doslova neodolatelné svou chutí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si pomocí mlýnku na maso pomelete kuřecí prsa a vykostěná stehna. Ideální je tato kombinace, protože samotná kuřecí prsa mohou způsobit sušší konzistenci karbanátků. Poté vložte maso do mísy. Dále si v mléce namočte na kousky natrhaný starý chléb. Až se řádně rozmočí, přidejte ho ke kuřecímu masu.




Také si oloupejte cibuli, pokrájejte ji najemno a smíchejte s chlebem a kuřecím. Do směsi nakonec vložte i vejce, ochuťte solí, mletým pepřem a důkladně propojte rukama.

Nyní tvořte z kuřecí masové hmoty karbanátky zhruba o velikosti dlaně.

Ty pak obalujte z obou stran v hladké mouce nebo strouhance a smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova.

Před podáváním nechte porce chvíli na papírových utěrkách, aby se odsál přebytečný tuk.

Hotové kuřecí karbanátky ihned podávejte například s jemnou bramborovou kaší zjemněnou máslem.

Hodit se bude k pokrmu i čerstvé pečivo jako třeba bageta, chléb, nebo rohlík. Možné je přidat k porci k zeleninový salát či nakládanou zeleninu typu kyselé okurky, červená řepa a čalamáda. Přejeme vám dobrou chuť.

Bonusový recept: Kuřecí karbanátky se sýrem

Vyzkoušet můžete i velmi rychlý recept na kuřecí karbanátky se sýrem. Jsou skutečně výtečné. Potřebovat budete tyto ingredience:

  • mleté kuřecí maso: ½ kg
  • vajíčka: 2 ks
  • nahrubo strouhaný čedar nebo eidam: 100 až 120 g
  • prolisovaný česnek: 1 až 2 ks
  • čerstvá petržel (jemně nasekaná): cca 1/2 lžíce
  • menší červená cibule: 1 ks
  • strouhanka: dle potřeby na obalování
  • rostlinný olej: dle potřeby na smažení
  • sůl: dle chuti
  • sladká mletá paprika: dle chuti
  • pepř mletý: dle chuti

Ze všech surovin kromě strouhanky a oleje vypracujte homogenní masové těsto, z kterého tvořte karbanátky. Ty před smažením obalte ve strouhance. Podávejte třeba s vařeným bramborem. Hodit se ovšem bude taktéž bramborová kaše, nebo čerstvý chléb. Jinak je možné do směsi zakomponovat i jiný sýr dle libosti. Skvělá bude třeba niva, gorgonzola nebo mozzarella. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů