Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté kuřecí paličky smažené v kořeněné krustě

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Šťavnaté kuřecí paličky smažené v kořeněné krustě - postup přípravy

Už vás nudí klasický trojobal typu mouka, strouhanka a vejce? Pak si připravte velmi netradiční kuřecí paličky, které mají krustu daleko chutnější díky koření. Již nemusíte navštěvovat žádné fast foody, chutné a šťavnaté smažené maso si připravíte jednoduše doma.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si kuřecí paličky omyjte pod tekoucí vodou a následně je osušte papírovými utěrkami. V další fázi je vyskládejte do hlubší pánve, přelijte mlékem, vodou a také přidejte dle chuti sůl a mletý pepř. Vše promíchejte a maso duste pod poklicí do změknutí asi půl hodiny. Mezitím si připravte ingredience na obalování paliček.




Až se kuřecí paličky uvaří do měkka, vyjměte je z mléčné lázně a nechte okapat. Posléze je obalte v rozšlehaných vejcích a také ve strouhance smíchané s hladkou moukou, solí, mletým pepřem, sladkou paprikou, chilli kořením, sušenou bazalkou a mletou kurkumou. Maso nakonec smažte dozlatova ze všech stran v rozpáleném slunečnicovém oleji. Kuřecí paličky před servírováním nechte okapat od přebytečného tuku na papírových ubrouscích. Podávejte například s čerstvou bagetkou a zeleninovým salátem. Hodit se však bude k ochucení i jakákoliv oblíbená studená omáčka typu kečup, tatarka, majonéza a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů