Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté masové kuličky se smetanovou omáčkou a brambory

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Šťavnaté masové kuličky se smetanovou omáčkou a brambory - postup přípravy

Máte v oblibě rychlé a jednoduché pokrmy, které zasytí celou vaší hladovou rodinu? Jeden takový pro vás máme! Inspirujte se tímto skvělým receptem na masové kuličky s brambory a smetanovou omáčkou.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na tenčí plátky. Poté je v míse prosolte a dobře promíchejte. V další fázi si nakrájejte na kostičky cibuli a orestujte ji na menším množství slunečnicového oleje. Nyní si rozmělněte pomocí mléka chléb a ten následně zakomponujte do vepřového a hovězího mletého masa. Rovněž nezapomeňte osolit, opepřit, ochutit nasekanou petrželkou a česnekem. Z hmoty tvořte stejně velké kuličky (zhruba ve velikosti tenisového míčku).




Teď si v misce rozmíchejte smetanu na vaření se zakysanou smetanou, vejcem, půl lžičkou soli. K ruce si vezměte pekáček, vymažte jej olejem a na jeho dno poklaďte plátky brambor. Následně položte do nádoby i kuličky z masa a na povrch navrstvěte plátky cherry rajčat. Vše přelijte smetanovou směsí s vejcem a dejte zapékat do trouby na hodinu při 200 °C. Posledních pět minut dopékejte se strouhaným sýrem na vrchu.

Upečené masové kuličky s brambory a smetanovou omáčkou podávejte ideálně teplé. Hodit se k pokrmu bude i zeleninový salátek. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů