Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Studené omáčky

Studené omáčky - postup přípravy

Bez studených omáček a dipů by to zkrátka nešlo. Skvěle totiž doplňují chuť daného pokrmu. Kromě proslulé tatarské omáčky a kečupu existují i další chutné směsi. Inspirujte se jednou z nich a překvapte své chuťové pohárky něčím ojedinělým.

Ingredience pro:
1 porce

Andaluská omáčka

Houbová omáčka

Řepná omáčka

Česneková omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Andaluská omáčka



Všechny suroviny důkladně promíchejte a vytvořte fantastickou omáčku, která se bude hodit zejména ke kuřecímu masu.




Houbová omáčka



Nejprve si jemně nakrájejte vařené houby, pak je v misce promíchejte se všemi zbylými ingrediencemi a skvostná omáčka je na světě! Hodit se bude třeba k hovězímu masu.

Řepná omáčka



Vařenou řepu oloupejte a nastrouhejte do misky nahrubo, poté ji promíchejte s majonézou, smetanou, jemně nasekanou cibulkou, křenem a okurkou. Tato omáčka se bude vyjímat například s drůbežím masem.

Česneková omáčka



Všechny ingredience rozmixujte v kuchyňském robotu do hustější pěny. Před podáváním k pokrmům omáčku vychlaďte v lednici. Hodit se bude zejména k vepřovému.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů