Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohová pomazánka na způsob taveného sýra

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Tvarohová pomazánka na způsob taveného sýra - postup přípravy

Zapomeňte na chemické tavené sýry a produkty s „éčky“ z obchodu. Připravte si daleko zdravější a chutnější pomazánku z tvarohu a vejce, která se bude hodit třeba i na slavnostní chlebíčky a jednohubky pro rodinnou návštěvu. A když ji uložíte v lednici, vydrží vám klidně i tři až čtyři dny. Dopřejte si kvalitu za rozumné peníze.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V misce si smíchejte měkký tvaroh spolu se syrovým vejcem, jedlou sodou, změklým máslem, dosolte a ochuťte případně preferovanými bylinkami (pažitkou, petrželkou, nebo koriandrem). Pak směs přeneste na suchou nepřilnavou pánev a dejte na mírný plamen prohřívat. U toho pravidelně pomazánku promíchávejte, než se všechny suroviny dobře propojí. Nakonec směs odstavte, nechte vychladnout a použijte na pečivo dle libosti. Použít lze pomazánku i ke snídani na čerstvý chléb. Skladujte ideálně v uzavíratelné misce či sklenici a umístěte do lednice.




Tvaroh lze ochutit ve výsledku i jinými surovinami dle libosti. Přidat do pomazánky můžete třeba lisovaný česnek, strouhaný tvrdý sýr, nebo nahrubo strouhanou šunku. Hodit se bude například i uzené maso. Kromě tvarohu lze k přípravě směsi na pečivo použít i neochucené pomazánkové máslo.

Milovníci pálivého si zase pochutnají na pomazánce, ve které bude zakomponovaný čerstvý jemně strouhaný křen, nebo chilli papričky. Ostatně do receptu můžete začlenit jakoukoliv oblíbenou zeleninu pokrájenou na malé kousky. O to více se stane pomazánka zdravější. Radost z ní budou mít nakonec i vegetariáni.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů