Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční Ořechy podle rodinného receptu

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Vánoční Ořechy podle rodinného receptu - postup přípravy

Že nepečete na Vánoce plněné ořechy? Pokud vyzkoušíte tento skvělý recept, určitě s tím začnete. Bez tohoto křehoučkého cukroví s vůní oříšků a rumu si nelze svátky ani představit. Každá hospodyňka je peče po svém. My vám nyní přinášíme snadný recept, který zvládne skutečně i začátečník.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Těsto si zhotovíte tak, že si do větší mísy prosejete hladkou mouku, pak k ní přidáte změklé máslo, kakao, cukr, mletou skořici a rukama vypracujete homogenní, avšak vláčnou hmotu. Ideální bude, když těstíčko necháte „odpočinout“ v lednici po dobu několika hodin, nejlépe tedy přes noc. Nezapomeňte ho před tím řádně zabalit do potravinové fólie. Nyní si vyrobte krémovou náplň. Vaječný žloutek vymíchejte s cukrem do pěny, pak přilijte rum dle chuti, vsypte jemně mleté piškoty, vlašské oříšky a vytvořte hladkou polotekutou směs.




Až těsto dobře vychladne, vyjměte jej z lednice a plňte jím formičky na ořechy. Ty položte na plech dejte cukroví péct do trouby na 170 °C po dobu 10 až 12 minut.

Upečené ořechy vyklopte z forem a pomažte vychladlým žloutkovým krémem s rumem a pak slepte.

Jednotlivé kousky je možné také polévat čokoládovou polevou dle libosti. Uchovávejte v krabici do Vánoc na suchém a chladnějším místě.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů