Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky zapečené s cibulí, rajčaty a žampiony

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Vepřové plátky zapečené s cibulí, rajčaty a žampiony - postup přípravy

Potřebujete uvařit oběd pro početnou rodinu v průběhu několika málo minut? Potom vsaďte na pokrm z jednoho pekáčku. Inspirovat se můžete například zapečenými vepřovými plátky se zeleninou a sýrem, které jsou prostě neodolatelné.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si očistěte vepřovou krkovici od příliš tučných částí a šlach a poté ji pokrájejte na plátky silné asi jeden centimetr. Maso následně poklepejte paličkou z obou stran a také dle preferencí okořeňte solí a mletým pepřem.




Nyní si oloupejte cibule a pokrájejte je na tenčí půlměsíčky. Omytá a očištěná rajčata pak naporcujte stejným způsobem. A také nezapomeňte naplátkovat žampiony a nahrubo nastrouhat tvrdý sýr dle obliby (čedar, goudu, nebo eidam).

Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

V další fázi si k ruce vezměte zapékací misku a vymažte její dno trochou slunečnicového oleje. Poté do nádoby poklaďte půlměsíčky cibule (asi polovinu z množství) a po celé ploše navrstvěte následně masové plátky.

Ty poklaďte následně zbylou cibulí, rajčatovými plátky a žampiony. Vše pomažte směsí ze strouhaného sýra, trošky mletého pepře a majonézy. Pokrm dejte zapékat do trouby na cca 40 minut při teplotě 180 °C. Zpočátku můžete mísu nebo pekáček přikrýt alobalem.

Servírování zapečených vepřových plátků se zeleninou a sýrem

Až bude pokrm řádně propečený a sýr na povrchu roztavený, podávejte jej třeba s bramborovou kaší, opékaným bramborem či čerstvým pečivem typu bageta, chléb nebo houska. Hodit se budou k porci i jakékoliv dochucovací omáčky (tatarka, majonéza, plnotučná hořčice, kečup, barbecue). Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů