Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčná tvarohová buchta

Vláčná tvarohová buchta - postup přípravy

Tato vláčná tvarohová buchta s medovým těstem a vanilkovým krémem bude hitem na vašich oslavách a jen se po ní zapráší. Navíc je jednoduchá na přípravu a suroviny v ní jsou běžně dostupné. Hodí se skvěle k jakémukoliv nápoji jako skvělý tvarohový zákusek. 

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém:

Na smetanovou náplň:

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Začněte tak, že si vypracujete těsto. V misce si smíchejte mouku, máslo, moučkový cukr, žloutky, med a jedlou sodu.




Zpracujte hladké těsto, které poté rozdělte na dvě části. Vymažte si dva příslušné plechy a vysypte je moukou, aby se těsto na plechy nepřipálilo.

Obě části těsta vyvalte podle tvaru plechu a dejte péct při teplotě 180 stupňů zhruba na 8 minut. Po upečení odlepíme nožem těsto od plechu.

Do kastrolu přidejte mléko, krystalový cukr, vanilkový cukr, žloutky a vanilkový pudink.

Přiveďte k varu a vytvořte si tak hustý krém, ten nechte vychladnout (povrch zakryjte kouskem fólie, aby se na povrchu pudinku neudělal škraloup).

Do vychladlého krému vmíchejte máslo a mixérem všechno vyšlehejte.

Teď si připravte smetanovou náplň tak, že si vyšleháte smetanu ke šlehání společně s vanilkovým a krystalovým cukrem.

Poskládáme si celou buchtu. Na medový plát naneste vanilkový krém a na ten zase smetanovou náplň. Nakonec poklaďte druhý plát.

Tvarohovou buchtu nechte v lednici, těsto krásně změkne a nakrájejte na kousky. 

Ještě před krájením můžete buchtu ozdobit posypáním moučkovým cukrem. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů