Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené kuřecí maso se zakysanou smetanou, křupavou slaninou a těstovinami

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zapečené kuřecí maso se zakysanou smetanou, křupavou slaninou a těstovinami - postup přípravy

Kuřecí maso je vděčné na přípravu, recepty z něj jsou totiž jednoduché, a přitom si na kuřecím pochutná báječně celá rodina. Navíc je kuřecí maso raz dva hotové, hodí se proto k rychlému obědu nebo každodenní večeři. Tento recept nadto zvládnou připravit i děti, protože je opravdu snadný, přitom výjimečně chutný. A kdo by k tomu nemiloval těstoviny?

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vybrané těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na balení na skus (al dente), můžete přidat kapku oleje, aby se nelepily.




Kuřecí maso omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na menší kousky. Dejte maso do misky, přidejte sůl, pepř a rozmarýn a dobře promíchejte, aby se maso prolnulo s kořením. Maso dejte osmahnout na pánvičku ze všech stran.

Uvařené těstoviny slijte a vysypejte do předem vymazané zapékací misky nebo pekáčku. Přidejte nakrájené maso a zlehka promíchejte.

Do menší misky nalijte zakysanou smetanu, rozklepněte vajíčko, přidejte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou mozzarellu a dobře promíchejte, aby se přísady prolnuly. Polovinu této směsi promíchejte s těstovinami a masem. Druhou částí pokryjte vršek připravené směsi v pekáčku a uhlaďte.

Dejte péct do předem předehřáté trouby na 180 °C na 12-15 minut. Mezitím si na prkénku nakrájejte na kostičky slaninu, uzený sýr nastrouhejte najemno. Směsí posypte vršek a dozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a dejte zapéct ještě na dalších 10 minut. Podávejte ještě teplé se zeleninovým salátem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů