Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené kuřecí maso

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zapečené kuřecí maso - postup přípravy

Kuřecí maso je velmi populární. Komu dochází inspirace v tom, jak ho připravit, tomu přijde vhod zajímavý recept. Stačí pár ingrediencí, jeden pekáček, a vznikne originální a chutné jídlo.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první se chystá kuřecí maso. Ideální jsou kuřecí prsa, která se zbaví různých blan a tuků a následně se nakrájí. Ideální jsou větší kostky, zhruba o velikosti dvou centimetrů. Takto připravené kuřecí maso se následně vloží do mísy. Dodržení správné velikosti kousků je velmi důležité, a to pro optimální propečení.




Zapékací směs

Směs na zapékání je originální a zároveň velmi jednoduchá. Potřeba jsou vajíčka, ke kterým se přidá zakysaná smetana. Přidá se také trocha pepře, popřípadě dalšího koření. Nezapomene se na sůl, a vše se důkladně promíchá. V jemnou hmotu. Touto směsí se následně zalije kuřecí směs. Kdo má čas, může nechat pár hodin marinovat. Díky tomu se kuřecí maso nejenom zjemní, ale výrazně více se může ochutit.

Pečení

K připravené směsi se následně přisype asi polovina strouhaného sýru. Vše se důkladně promíchá. Mezi tím se připraví pekáček o rozměru 32 x 20 centimetrů. Ten se vyloží pečicím papírem a veškerá nachystaná směs se do pekáčku nalije. Rozetře se do stran a uhladí. To nejdůležitější je připraveno.

Na závěr se vezme cibule nakrájená na kolečka, která se položí na plochu směsi. Stejně tak se přidají také najemno nakrájená rajčata. Vše se vloží do trouby rozehřáté na 180 stupňů, asi na 30 minut. Po této době se pekáč vyndá, směs se posype zbytkem sýru, a ten se následně nechá zapéct ještě zhruba dalších 15 minut. Jakmile je sýr rozpuštěný a hnědý, je zapečené kuřecí maso hotové.

Lze ho vyndat z trouby, nakrájet a servírovat. Ideální přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů