Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené maso se sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapečené maso se sýrem - postup přípravy

Co připravit rodině k víkendovému obědu nebo ve všední den k večeři? Chce to rychlý, ale chutný recept! Inspirujte se přípravou zapečeného masa se sýrem a záplavou zeleniny, jídlo bude rychle hotové a chutná naprosto božsky, protože kdo by nemiloval snoubení pečeného sýra a masa se šťávou ze zeleniny a bramborami? Navíc přípravu zvládne úplně každý, recept je nadmíru snadný!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte s přípravou masa, které očistěte od šlach a nakrájejte na větší kostky.




Postupně si připravte všechnu zeleninu, oškrábejte brambory a nakrájejte je na kostičky, mohou být i strouhané nebo nakrájené na plátky podle toho, jak je máte rádi zapečené.

Oloupejte cibuli a také jí nakrájejte na tenké plátky. Omytá rajčata nakrájejte na kolečka.

Připravte si zapékací misku nebo nádobu a vytřete jí olejem. Pokládejte ve vrstvách maso, cibuli, brambory a rajčata. Rajčata potřete majonézou.

Zapékací misku vložte do předem předehřáté trouby na 200 °C asi na 50 minut.

Během pečení si připravte sýr, který nastrouhejte nahrubo. Také očistěte česnek a prolisujte ho, čerstvé bylinky, jako jsou petržel, kopr nebo bazalka, nasekejte nadrobno.

5 minut před dokončením vyjměte misku z trouby posypte prolisovaným česnekem, strouhaným sýrem a nasekanými bylinkami. Vložte zpět do trouby a nechte zapéct.

Výhodou tohoto receptu je obrovská variabilita a možnost použití sezónních surovin. Maso můžete použít kuřecí nebo krůtí. Ze zeleniny je oblíbená cuketa nebo lilek, ale velmi chutná kombinace je také s paprikami nebo mrkví.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů