Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené masové placky se zelím

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečené masové placky se zelím - postup přípravy

Máte doma mleté maso, avšak už vás nudí klasické karbanátky nebo sekaná? Pak v sobě probuďte kulinářskou kreativitu a upečte si masové placky s bramborovými plackami, které jsou doplněné o sýr a rajčatovou omáčku.

Ingredience pro:
6 porcí

Bramborové těsto

Masové placky

Další suroviny

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si nakrájejte na jemné nudličky hlávkové zelí. To pak vložte mísy a promíchejte spolu s hovězím mletým masem, přidejte slunečnicový olej, lisované stroužky česneku, jemně nasekanou cibulku, vsypte hladkou mouku, vložte vejce a ochuťte dle libosti solí a kořením.




Vše promíchejte v homogenní hmotu, z které pak tvořte vyšší masové placky. Ty vyskládejte do vymaštěného pekáčku a udělejte do nich prsty prohlubně.

Příprava bramborového těsta, tvoření bochánků, kompletace pokrmu a jeho pečení

V další fázi si oloupejte brambory (lze vařit i se slupkou tzv. na loupačku) a vařte je do měkka ve vodě. Poté sceďte, rozšťouchejte na pyré a promíchejte s čedarem, mlékem, solí a dalším kořením. Až směs zchladne, tvořte z ní bochánky, které pokládejte do masových „lodiček“.

Vše nakonec přelijte omáčkou z rajského protlaku a vody, posypte strouhaným sýrem a dejte péct do trouby na cca 180 °C po dobu 30 až 40 minut.

Servírování masových placek s bramborovými bochánky a rajčatovou omáčkou

V momentu, kdy bude sýr roztavený na povrchu a krásně zezlátlý, je pokrm upečený. Podávejte jej teplý třeba se zeleninovým salátem. Přejeme dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů