Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a bešamelem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a bešamelem - postup přípravy

Hledáte tip na rychlý rodinný oběd nebo večeři? Pak už hledat nemusíte. Připravte si vynikající zapečené penne s paprikami, kuřecím masem, sýrem a bešamelem! Tohle jídlo si zamiluje celá vaše rodina. Je vydatné, lahodné a voňavé.

Ingredience pro:
4 porce

Základ

Bešamel

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si v mírně solené vodě uvařte penne. Měly by být na skus, tj. al dente. Poté je sceďte a vložte do mísy. V další fázi si do větší pánve vlijte trochu slunečnicového oleje a na něm orestujte dozlatova jemně nasekanou cibuli.




Následně přidejte i kousky pokrájeného česneku, kostičky očištěných a omytých sladkých paprik, kousky kuřecího masa, vše zasypte mletou paprikou, oreganem, solí, pepřem, přelijte olivovým olejem, zakápněte rajským protlakem a pečlivě promíchejte.

Po několika minutách vaření omáčku odstavte z plotny a vlijte na vařené těstoviny. Vařečkou suroviny důkladně propojte.

Příprava bešamelu, kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

V další fázi se pusťte do přípravy bešamelu. V menším hrnci si rozpusťte máslo, pak jej zasypte hladkou moukou a vytvořte světlou jíšku pravidelným mícháním (udržujte střední plamen). Následně nalijte do hrnce mléko nebo smetanu a míchejte, dokud směs nezhoustne.

Na závěr bešamel dochuťte muškátovým oříškem a začněte s kompletací pokrmu. K ruce si vezměte zapékací misku, vymažte ji olejem a vsypte do ní polovinu penne s masovou směsí. Posléze tuto vrstvu pokryjte části bešamelu a posypte strouhaným sýrem. Takto opakujte postup ještě jednou. Poslední vrstvu bude tvořit opět sýr. Pokrm pečte v troubě 25 minut při teplotě 190 °C.

Servírování zapečených penne s kuřecím masem, paprikou, sýrem a bešamelem

Zapečené penne podávejte ihned po upečení. Hodit se bude k pokrmu suché bílé víno. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů