Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečený toastový chléb

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zapečený toastový chléb - postup přípravy

Máte doma jen trochu toustového chleba, a nechcete klasické, všem známé toasty? Potom zkuste originální recept na zapečený toastový chléb. Se sýrem, vajíčkem, ale i šunkou a dalšími ingrediencemi.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Základem na zapečený toastový chléb je vajíčková směs. Ta vznikne právě z vajec, které rozklepnete do mísy, a přidáte k nim krémový neboli tavený sýr. Dále nezapomeňte také na jogurt. V tu chvíli můžete vše velmi důkladně rozmíchat na zajímavou krémovou konzistenci.




Namáčení chleba

Když je směs připomínající těsto hotová, vezměte si toastový chléb. Jeden krajíc za druhým do této směsi postupně namáčejte. A to z obou stran. Následně takto připravené krajíce vkládejte na dno zapékací formy. Pokryjte jimi celý pekáček.

Obložte ingrediencemi

Připravené toastové chleby obložte ingrediencemi. Tak, že na ně budete postupně pokládat jednotlivé plátky šunky, stejně jako na ně dále vložíte také plátky oblíbeného sýra. Následovat bude znovu vrstva toastového chleba. I ten nejprve namočte z obou stran v těstíčku a poté pokládejte jeden vedle druhého.

Další vrstva ingrediencí

Zde už nepoužívejte šunku, ale pouze sýr. Jednotlivé plátky položte na krajíce chleba, jeden vedle druhého. Když je celý vrch pokrytý, vezměte zbytek svého těsta a na vrstvy ho nalijte. Důkladně rozetřete až do krajů tak, aby měl všude pokud možno stejnou výšku. Na závěr posypte oreganem, popřípadě jinou populární bylinkou.

Upečte v troubě

Vše je připraveno na vložení do trouby. Tu předehřejte na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte zhruba 15 minut. Do doby, než bude těsto lehce nahnědlé. V tu chvíli můžete vyndat a začít krájet, tak jak jsou v míse vyskládány jednotlivé krajíce chleba. Poté servírujte, klidně jenom tak, nebo s trochou zeleninového salátu. Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů