Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené vepřové maso ve sklenicích

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Zavařené vepřové maso ve sklenicích - postup přípravy

Až ochutnáte tohle skvělé vepřové maso zavařené ve sklenicích, přestanete si kupovat masové konzervy v obchodech. Taková chuťovka přijde vhod při jakékoliv příležitosti. Konzumovat ji můžete jak na svačinku, tak i na večeři.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si vepřovou krkovici očistíte, odblaníte a naporcujete tak, aby se vešla do půllitrových pečlivě vymytých sklenic.




Poté maso vložte do velké mísy. Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte lisovaný česnek, sušenou majoránku, přírodní med, sůl, mletý černý pepř a dobře promíchejte. Nakonec vepřovou krkovici směsí řádně potřete ze všech stran a dejte marinovat do lednice přes noc. Maso tak natáhne skvěle všechny vůně a chutě.

Další den vyjměte marinované maso z chladničky a vložte do sklenic tak, aby zůstal volný prostor asi centimetr a půl od horní části.

Posléze nádoby zavíčkujte a vložte do velkého zavařovacího hrnce. Ten naplňte vodou z ¾. Zavařujte maso na mírném plamenu po dobu asi dvou hodin.

Nakonec sklenice opatrně chňapkou vyjměte a nechte vychladnout. Domácí masové konzervy skladujte v lednici nejdéle po dobu jednoho měsíce.

Zavařenou vepřovou krkovici konzumujte například s čerstvým kváskovým chlebem, kyselými nakládanými okurkami, cibulkami, plnotučnou hořčicí, s kečupem, čerstvým strouhaným křenem nebo čalamádou. Hodit se jako pečivo bude i rohlík nebo houska. Přejeme dobré chutnání.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů