Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Žebra na pivu s cibulí

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Žebra na pivu s cibulí - postup přípravy

Dnes se podíváme na recept na velmi měkká, šťavnatá, aromatická a kořeněná žebra. Žebra jsou velmi oblíbená zejména mezi muži, takže pokud chcete svému partnerovi udělat radost, máte jedinečnou příležitost. Můžete je připravit na večeři, během dovolené nebo na grilování s rodinou a přáteli. Záleží jen na vás. V každém případě se můžete těšit na explozi chutí, na kterou jen tak nezapomenete.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Žebra v první řadě musíte důkladně umýt a osušit papírovými ručníky. Poté je nakrájejte na jednotlivé porce. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a přidejte k masu. Nyní můžete vše ochutit solí, pepřem, kořením a hořčicí. Zalijte směs pivem a vše důkladně promíchejte. Na maso dejte talíř a nechte ho takto marinovat po dobu jedné až dvou hodin. Žebra i s cibulí rozložte do formy a pečte při teplotě 200 stupňů do měkka. Doba pečení hodně záleží na tvrdosti masa.




Ještě máme malý tip na konec. Rozhodnete-li se maso připravit na grilu, budete muset během pečení maso pravidelně polévat pivní marinádou. Díky tomu bude maso mnohem šťavnatější a voňavější. Pokud máte rádi výrazné chutě, přidejte do marinády další lžíci medu pro bohatou vůni a chuť. Stejným způsobem navíc můžete připravovat i jiné druhy masa, jako kuřecí stehna nebo křídla. Stejně dobře bude pokrm chutnat z trouby, grilu i z ohně.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů