Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninové lasagne

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zeleninové lasagne - postup přípravy

Máte v rodině vegetariány a došly vám nápady ohledně receptů? Pak můžete načerpat inspiraci s tímto skvělým pokrmem. Zeleninové lasagne dozajista zachutnají i těm, kteří maso běžně konzumují. Nebojte se toho a pusťte se do vaření voňavé a zdravé dobroty.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cuketu, papriku a cibuli očistěte, omyjte a nakrájejte nadrobno. Také si nahrubo nastrouhejte tvrdý sýr dle preferencí. Nyní si na pánvi rozpalte olivový olej a na něj orestujte veškerou zeleninu. Nezapomeňte ji osolit, opepřit a ochutit nasekanou bazalkou. Po zhruba pěti minutách odstavte směs z plotny a pusťte se do kompletace lasagní.




V další fázi si k ruce vezměte zapékací misku, vymažte její dno rajčatovou omáčkou a naneste na dno první vrstvu lasagní. Na ty naneste část zeleninové směsi, trochu rajčatového sosu a strouhaného sýra. Poté postup několikrát opakujte, než spotřebujete všechny ingredience. Poslední vrstva by měla být tvořena z lasagní a sýru. Nakonec dejte pokrm do trouby zapékat na 40 až 50 minut při teplotě 180 °C.

Zapečené lasagne podávejte ideálně teplé. Vylepšit si je samozřejmě můžete i bešamelem, to už však nebudou tak „zdravé“. Přejeme vám dobrou chuť.

K plnění nemusíte používat jen papriku, cuketu a cibuli. Hodit se bude zejména dýně, lilek, mrkev, nebo brambory. Tvrdý sýr lze potom nahradit klasickým parmazánem nebo zdravější mozzarellou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů