Jednoduchá kokosová buchta s jemným krémem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na jednoduchou buchtu, vyzkoušejte tuto kokosovou s jemným krémem, která se rozplývá na jazyku. Její příprava vám navíc zabere jen malou chvilku.
Na krém
Na korpus
Na dokončení
Do hrnce nalijte mléko, přidejte do něj cukr, kukuřičný škrob, žloutek a máslo. Poté vše velmi pečlivě promíchejte.
Hrnec přendejte nad oheň a směs vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Poté ho stáhněte z ohně a dejte ho stranou.
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Do jiné mísy nasypte cukr, přidejte do něj změklé máslo a žloutky. Poté směs důkladně vyšlehejte.
Do mísy nasypte hladkou mouku, zalijte ji mlékem a směs vyšlehejte. Poté do ní opatrně a pomalu vmíchejte vyšlehané bílky pomocí stěrky. Následně do těsta vmíchejte kypřicí prášek.
Pekáč o velikosti 34x22x6 cm vymažte máslem a těsto do něj přelijte. Poté na něj nalijte krém a rozprostřete ho po celé ploše.
Krém posypte po celé ploše nastrouhaným kokosem a na něj nalijte kondenzované mléko. Pekáč poté vložte do předehřáté trouby na 180 °C a buchtu pečte 40 minut.
Kokosovou buchtu vyjměte z trouby a nechte ji zcela vychladnout. Poté ji nakrájejte a můžete ji servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.