Rychlý jahodový koláč z pánve - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na slavný jahodový koláč z pánve, který připravíte během pár minut. Podávat ho můžete samotný, s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.
Ingredience
Do pánve nasypte 15 g cukru a nechte ho rozpustit. Mezitím do mísy rozklepněte vejce, přisypte do něj cukr a obě suroviny vyšlehejte.
Do směsi vlijte mléko a rostlinný olej. Poté do ní přisypte hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymíchejte hladké těsto.
Do rozpuštěného cukru přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Poté na něj nasypte jahody a promíchejte je. Následně na ně nalijte vzniklé těsto a rozprostřete ho po celé ploše.
Koláč smažte pod poklicí na mírném ohni přibližně 15 minut. Poté ho otočte a smažte ho dalších 5 minut.
Upečený koláč vyklopte na talíř, posypte ho moučkovým cukrem a nakrájejte ho na kousky. Servírovat ho můžete samotný, s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé dezerty zde