Vánoční medové šišky s perníkovým kořením - postup přípravy
Rozzařte váš vánoční stůl originálním cukrovím v podobě vánočních medových šišek. Vypadají nádherně a díky své vůni u vás doma vykouzlí skutečnou sváteční atmosféru.
Těsto
Na potření
Vejce vyšlehejte s cukrem, solí a medem. Poté, co se ingredience propojí, přidejte změklé máslo a perníkové koření se sušenou pomerančovou kůrou a vanilkovým cukrem.
Vše zamíchejte, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem předem prosejte a přidejte ji do směsi nadvakrát.
Z těsta odtrhávejte malé kousky, ze kterých vytvarujte kuličky o průměru 3 cm. Z nich vytvořte válečky připomínající tvar šišek.
Pomocí lžičky na válečcích vytvořte několik rýh připomínajících šupiny šišky.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít k dispozici těsto.
Šišky odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem potřete je rozšlehaným vaječným žloutkem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Vánoční medové šišky nechte vychladnout a uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a chladném místě.
Tip: Cukroví servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко