Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Išelské dortíky s meruňkovým krémem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Išelské dortíky s meruňkovým krémem - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na křehké išelské dortíčky podle z facebookové skupiny Andy vaří pro zdraví, které vypadají i chutnají jako od profesionální cukrářky. Toto vánoční cukroví je plné vlašských ořechů, másla a meruňkové marmelády.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto na išelské dortíky

Meruňková náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, změklé máslo, cukr, mleté vlašské ořechy, žloutky, trochu kakaa, mletou skořici a citronovou kůru. Vytvořte hladké těsto.

2. KROK

Těsto zakryjte a nechte ho odpočinout v lednici asi 30 minut. Do mísy dejte změklé máslo, mleté vlašské ořechy, cukr moučku, meruňkovou marmeládu, rum a vytvořte hladký krém.

3. KROK

Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte z něj malé sušenky. Poté je přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je 10–15 minut.

4. KROK

Sušenky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Poté na ně nastříkejte krém a přiklopte ji další sušenkou. Vzniklé dortíky nechte ztuhnout v lednici.

5. KROK

Nakonec můžete išelské dortíky namočit do rozpuštěné čokolády a ozdobit je polovinou vlašského ořechu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Více autorčiných receptů najdete na její facebookové stránce Andy vaří pro zdraví.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů