Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé zapékané chlebíčky s vejci

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlé zapékané chlebíčky s vejci - postup přípravy

Rychlé zapékané chlebíčky jsou ideální volbou, když dostanete chuť na šťavnatý pokrm, který by byl hotový za pár minut. Jsou křupavé a mají bohatou chuť.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na obalení

Základ

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozšlehaná vejce smíchejte s olejem, mlékem, nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem, mletým chilli a solí. Ve směsi obalte krajíce staršího chleba a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem.

2. KROK

Všechny obalené krajíce posypte nastrouhaným tvrdým sýrem a pečte je v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 5–10 minut, dozlatova.  

Tip: Můžete použít například goudu, čedar nebo mozzarellu.

3. KROK

Rychlé zapékané chlebíčky servírujte teplé, ale chutnají i zastudena. 

Tip: Můžete je podávat samostatně, ale také s oblíbeným dipem. Skvěle se k nim hodí česnekový dip, tatarka nebo kečup.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů