Rychlé zapékané chlebíčky s vejci - postup přípravy
Rychlé zapékané chlebíčky jsou ideální volbou, když dostanete chuť na šťavnatý pokrm, který by byl hotový za pár minut. Jsou křupavé a mají bohatou chuť.
Na obalení
Základ
Na posypání
Rozšlehaná vejce smíchejte s olejem, mlékem, nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem, mletým chilli a solí. Ve směsi obalte krajíce staršího chleba a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem.
Všechny obalené krajíce posypte nastrouhaným tvrdým sýrem a pečte je v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 5–10 minut, dozlatova.
Tip: Můžete použít například goudu, čedar nebo mozzarellu.
Rychlé zapékané chlebíčky servírujte teplé, ale chutnají i zastudena.
Tip: Můžete je podávat samostatně, ale také s oblíbeným dipem. Skvěle se k nim hodí česnekový dip, tatarka nebo kečup.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kolay ve Pratik Tarifler

