Domácí bonbony s vlašskými ořechy - postup přípravy
Domácí bonbony s vlašskými ořechy je vynikajícím receptem pro milovníky vytříbených chutí. Chuť vlašských ořechů skvěle doplňuje jemná čokoládová poleva.
Ingredience
Kondenzované mléko nalijte na pánev a spolu s vlašskými ořechy ho vařte na mírném ohni zhruba 6–8 minut. Obojí přitom neustále míchejte. Po zhoustnutí směs přendejte z pánve na malý talířek.
Menší plech potřete olejem a vyskládejte na něj rukama vytvarované bonbony. S hmotou se vám bude pracovat mnohonásobně lépe, pokud si ruce rovněž předem potřete trochou oleje.
Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce nechte rozpustit čokoládu a plech vyložte pečicím papírem. Obalte v ní postupně všechny bonbony a vyskládejte je na připravený plech. Můžete je také ozdobit kousky vlašských ořechů. Poté je nechte ztuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dessert Rezepte