Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné pečené brambory se špenátem a chilli

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Plněné pečené brambory se špenátem a chilli - postup přípravy

Nemáte-li chuť na maso, můžete si připravit jednoduché a rychlé plněné pečené brambory. Náplň tvoří chutný, jemně pikantní, špenát a osvěžující jogurtový dip.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Základ

Náplň

Dip

Na posypání

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte, rozkrojte je na polovinu a jejich střed vydlabejte pomocí lžíce tak, jak jej ukázáno ve videu níže. 

2. KROK

Plech vymažte tukem a poloviny brambor na něj vyskládejte. Nyní si připravte marinádu smícháním rostlinného oleje se solí a mletou sladkou paprikou. Marinádou potřete střed brambor a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut. 

3. KROK

Zatímco se brambory pečou, připravte si náplň. Cibule oloupejte a nakrájejte je nadrobno. Na plátky nakrájejte oloupané stroužky česneku a na kousky nasekejte omytý špenát. 

4. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a smažte na něm cibuli s česnekem 2 minuty. Následně do pánve přidejte nasekaný špenát, pánev přikryjte pokličkou a pokrm smažte 5 minut na mírném plameni.   

Poznámka: V průběhu smažení špenát s cibulí a česnekem promíchejte.

5. KROK

Po této době obsah pánve ochuťte solí, chilli a černým pepřem. Ingredience promíchejte a náplň vložte do středu každé brambory na plechu. 

6. KROK

Nyní si nachystejte dip smícháním jogurtu, prolisovaného česneku, vody, kostky bujónu a mouky. Směs zahřívejte na mírném ohni přibližně 2 minuty a těsně před bodem varu dip sundejte z tepla a potřete jím špenátovou náplň. 

7. KROK

Na závěr brambory posypte najemno nastrouhaným čedarem a brambory podlijte omáčkou vytvořenou z vody, protlaku a soli. Na povrch každé brambory nasypte trochu chilli a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut. 

8. KROK

Poznámka: Plněné pečené brambory po upečení polijte omáčkou a můžete servírovat. Skvěle chutnají s trochou vychlazené zakysané smetany.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů