Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hořčice s medvědím česnekem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Hořčice s medvědím česnekem - postup přípravy

Připravte si jedinečný doplněk zeleninových salátů a masových pokrmů levně a velmi jednoduše. Hořčice s medvědím česnekem vydrží v lednici i několik týdnů.

Ingredience pro:
5 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Medvědí česnek rozmixujte najemno a odložte ho bokem. Do mixéru vlijte vodu, ke které přidejte oba druhy cukru, ocet, sůl a mleté hořčičné semínko. 

Tip: Mleté hořčičné semínko můžete nahradit hořčičnou moukou.

2. KROK

K ingrediencím přidejte medvědí česnek a vše mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Tou naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete víčky. 

3. KROK

Poznámka: Čerstvě připravená hořčice s medvědím česnekem je poměrně pikantní. Před konzumací ji nechte zrát aspoň 2 týdny, nejlépe 4–6 týdnů. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Betti Socke

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů