Hořčice s medvědím česnekem - postup přípravy
Připravte si jedinečný doplněk zeleninových salátů a masových pokrmů levně a velmi jednoduše. Hořčice s medvědím česnekem vydrží v lednici i několik týdnů.
Ingredience
Medvědí česnek rozmixujte najemno a odložte ho bokem. Do mixéru vlijte vodu, ke které přidejte oba druhy cukru, ocet, sůl a mleté hořčičné semínko.
Tip: Mleté hořčičné semínko můžete nahradit hořčičnou moukou.
K ingrediencím přidejte medvědí česnek a vše mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Tou naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete víčky.
Poznámka: Čerstvě připravená hořčice s medvědím česnekem je poměrně pikantní. Před konzumací ji nechte zrát aspoň 2 týdny, nejlépe 4–6 týdnů.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Betti Socke