Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanová bramborová omáčka s pepřem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Smetanová bramborová omáčka s pepřem - postup přípravy

Výhodou smetanové bramborové omáčky je, že ji můžete naservírovat milovníkům masa i vegetariánům. Má jemnou strukturu, skvělou chuť a hotová je za pár minut

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na kostičky a vařte je v osolené vodě 15–20 minut, do změknutí. Do vody přidejte taky bobkové listy s kuličkami černého pepře.

2. KROK

Poznámka: Doba vaření je závislá na velikosti kousků brambor. Čím menší kostičky nakrájíte, tím rychleji se brambory uvaří.

3. KROK

Jakmile brambory změknou, přilijte do hrnce smetanu a směs mouky a vody. 

Poznámka: Mouka s vodou slouží k zahuštění. Množství určete dle vlastních požadavků na hustotu omáčky. 

4. KROK

Po přidání mouky omáčku vařte dalších 7 minut, dokud nezhoustne. 

Tip: Po přidání mouky je důležité pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.

5. KROK

Smetanovou bramborovou omáčku dochuťte octem, případně solí a servírujte ji s vařeným vejcem nebo oblíbeným kouskem masa. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Varíme a pečieme

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů