Smetanová bramborová omáčka s pepřem - postup přípravy
Výhodou smetanové bramborové omáčky je, že ji můžete naservírovat milovníkům masa i vegetariánům. Má jemnou strukturu, skvělou chuť a hotová je za pár minut
Ingredience
Brambory oloupejte, nakrájejte je na kostičky a vařte je v osolené vodě 15–20 minut, do změknutí. Do vody přidejte taky bobkové listy s kuličkami černého pepře.
Poznámka: Doba vaření je závislá na velikosti kousků brambor. Čím menší kostičky nakrájíte, tím rychleji se brambory uvaří.
Jakmile brambory změknou, přilijte do hrnce smetanu a směs mouky a vody.
Poznámka: Mouka s vodou slouží k zahuštění. Množství určete dle vlastních požadavků na hustotu omáčky.
Po přidání mouky omáčku vařte dalších 7 minut, dokud nezhoustne.
Tip: Po přidání mouky je důležité pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.
Smetanovou bramborovou omáčku dochuťte octem, případně solí a servírujte ji s vařeným vejcem nebo oblíbeným kouskem masa.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Varíme a pečieme