Luxusní nepečený Snickers dort - postup přípravy
Zapomeňte na tradiční dorty a vyzkoušejte si nepečenou sladkou pochoutku à la Snickers plnou křupavých arašídů s krémem. Jedná se neuvěřitelný zážitek pro vaše chuťové buňky.
Na formu
Na sušenkovou hmotu
Na krém
Na karamel
Den před výrobou dortu nalijte do obdélníkové formy s obsahem maximálně 1 litr (asi 900 mililitrů) vody, dejte do ní dvě lžíce z protilehlých stran a nechte přes noc zmrznout.
Poté nasekejte mandle na malé kousky. Poté rozlámejte čokoládu na kousky a dejte ji do hrnce. Za stálého míchání rozpusťte čokoládu a přidejte nasekané mandle. Pomocí lžic vyndejte led z formy, obraťte ho vzhůru nohama a rovnoměrně na něj nalijte rozpuštěnou čokoládu. Ta ztuhne a vytvoří čokoládovou formu.
Křehké sušenky rozlámejte, rozmixujte je na drobnou drť a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte. Do mísy dejte smetanový sýr, smetanu ke šlehání a slazené kondenzované mléko. Směs rozmixujte nebo vyšlehejte, aby se vytvořil krém. Poté ho dejte do cukrářského sáčku.
Na karamel dejte do hrnce cukr, sůl a vodu a nechte vařit, dokud cukr nezkaramelizuje. Přidejte máslo a míchejte. Postupně přilévejte smetanu a nakonec přidejte arašídy. Nechte směs vychladnout v misce.
Na dno čokoládové formy dejte polovinu karamelu a rozprostřete ho. Na něj naneste polovinu krému a na krém položte polovinu sušenkové směsi. Směs přiměřeně upěchujte. Poté opakujte postup s karamelovou vrstvou, krémem a sušenkovou směsí. Formu překlopte, aby stála na sušenkové směsi, a můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.